Ga naar inhoud

Gasfornuis op Propaan/Butaan


Monique

Aanbevolen berichten

Goedemorgen!

In principe zou je ieder gasfornuis kunnen ombouwen zodat deze geschikt zijn voor propaan / butaan. Hier zijn echter andere inspuiters voor nodig. Propaan en butaan hebben een hogere druk, waardoor de spuiters een kleinere opening moeten hebben. Over het algemeen zijn deze te verkrijgen bij de betere / luxere merken. Ik geloof dat bij de Italiaanse merken, zoals Smeg of Boretti bijvoorbeeld, standaard een zakje met deze benodigde inspuiters wordt meegeleverd. Indien dit niet het geval is, zijn deze wel te verkrijgen via de klantenservice van het merk.

https://slimster.nl/fornuizen/boretti/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Slowakije, in een dorp waar geen (aard)gas is. Eb graag stap ik over op een groter fornuis, dus met meer pitten. Hiervan heb ik in Slowakije maarliefst de keuze uit 3 verschillende fornuizen.... dat is hier nog niet veel gebruikt dus. Wat ik eerder ervaren heb is dat de fabrikant (in ons geval ATAG) GEEN spuitspukjes nastuurt "want daar is het fornuis niet voor op de markt gezet" en dat mag dan blijkbaar niet. Is dus blijkbaar niet zo makkelijk, gezien daar (europese?) regels voor zijn. Als een fornuis van de band afgaat als "aardgas" moet dat blijkbaar zo blijven. Heeft u hiervan wel eens gehoord?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke, dat maakt het inderdaad een stuk lastiger om een geschikt fornuis te vinden.

Wat je zegt over ATAG vind ik een beetje apart. Naar mijn idee is het niet zo dat als een fornuis voor aardgas gemaakt wordt, dit voor altijd zo moet blijven. Er zijn immers veel ombouwsetjes te koop, zelfs voor ATAG fornuizen. Ik snap wel dat het vanwege de veiligheid wordt aangeraden om niet zelf te 'knoeien / sleutelen' aan het fornuis, maar als dit op een goede manier gedaan wordt zie ik het probleem niet.

Zoek maar eens op 'butaan propaan ombouwset atag' via Google. Deze zijn gewoon te bestellen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...